מסנני מים - כך תוכלו לשתות בריא ולשמור על הצנרת
מסנני מים הם למעשה פילטרים ותפקידם להפוך את מי הברז שעוברים בהם לנקיים, טעימים ובריאים יותר. לרוב יש מספר דרגות שונות של סינון הנובעות מאופי וצורת המסנן:
סינון מכני (סינון פוליפרופילן) - סינון משקעים כגון חול, חלודה וגופים זרים אחרים, פועל באמצעות חורים קטנים מאוד בקוטר של מיקרונים בודדים הנותנים אך ורק למים לעבור.
ההבדל בין המסננים השונים מתבטא בין היתר בגודל החורים: ככל שהחור בקוטר קטן יותר, כך הוא מסנן טוב יותר... סינון זה אינו טוב כנגד תרכובות אורגניות או אבנית.
סינון פחם פעיל – הפחם נחשב לאחד מן החומרים בעלי כושר הספיגה הטובים ביותר בטבע ולכן הוא סופח אליו את הכלור מן המים ותרכובות אורגניות שונות, ולפיכך מנטרל טעמי לוואי וריחות לא טובים מן המים.
את מסנני הפחם רצוי להחליף כל חצי שנה עד שנה, ובחלק מן המסלולים של חברות סינון המים, ישנם מסלולים מיוחדים הכוללים כבר את השירות הנ"ל בעלות מוזלת (לרוב אלו הם מסלולי "הכול כלול").
אוסמוזה הפוכה – שיטת סינון המתבססת על העיקרון שלפיו מומסים בטבע נעים מן הריכוז הגבוה שלהם אל הריכוז הנמוך, אך כאן הזרימה היא הפוכה בשל הלחץ המלאכותי שיוצרים על המים העוברים דרך ממברנה (לכן במערכות אלו יהיו תמיד מסנני פחם פעיל ו/או מסננים מכנים). שיטה זו מסננת את המים ממגוון של חלקיקים ומיקרואורגניזמים כגון חיידקים, כלור וגם מתכות כבדות, אך לא תרכובות אורגניות. לשיטה זו שני חסרונות בולטים: רק כרבע מן המים נשארים בידינו לאחר הסינון והסינון עלול לסנן החוצה גם מינראליים חיוניים התורמים לבריאותנו.
מנורת UV – שיטת סינון הפועלת רק כנגד חיידקים באופן ספציפי. גם את מנורת ה-UV יש להחליף לאחר תקופת שימוש מסוימת.
סינון באמצעות כדוריות סילפוס – בעיקר סינון של אבנית, חומרים אורגנים ועופרת.
בגלל האופי השונה של כל מסנן, מסנני מים לשימוש ביתי או תעשייתי בדרך כלל משתמשים בכמה מסננים יחדיו כדי לקבל תצורת סינון אופטימאלית. לדוגמה, מסנן מים מכני אחד ועוד מסנן פחם אחד או שניים.
כמו כן, סינון מים יכול להתבצע בכמה רמות שונות: ברמת הצנרת, כיחידה עצמאית עם ברז נפרד או ברמת מכשיר סינון חיצוני (בר מים). קיימים סוגים שונים של מסנני מים שמותקנים ישירות בצינור הראשי של הצנרת ולכן הם מתאימים במיוחד למי שברשותו צנרת ישנה ואינו רוצה להשתמש בפתרונות אחרים.
לעומת זאת, מי שכן עושה שימוש במכשיר סינון מים ייעודי, משתמש למעשה בפילטרים שכבר נמצאים בתוכו וכמובן שסוג המסננים ומספרם משתנה ממודל למודל.